Bemutatkozás

Az egyesület 2017. év márciusában alakult azzal a céllal, hogy a szegedi illetve megyei sportolóknak lehetőséget biztosítson versenyzésre, edzésre, fejlődésre és egy közösséghez való tartozáshoz. Biztosítsa a tagok egészséges testi fejlődéséhez szükséges körülményeket, egészséges, sportos életre neveljen. Jövőbeni sporteredmények megvalósítása érdekében utánpótlás-nevelési tevékenységet is folytatunk, illetve sportrendezvények szervezésével népszerűsítjük a szabadidő és versenysportot egyaránt

Egyesületünk programjait két kiemelt korcsoportnak kínáljuk.

GYERMEKEK:

Célunk a megfelelő mozgáskoordináció kialakítása már 5-6 éves kortól.
Első lépésként a Delfin Úszósuli keretein belül az úszás alapjait megtanítjuk a gyermekeknek, ez mellett gerinc- és tartásjavító tornára is van lehetőség. A kisebb csoportok kiválóak arra, hogy megtanuljanak közösen dolgozni és odafigyelni egymásra.
Gyerekkorban a legnagyobb hatással lehetünk az izomrendszer és a tüdő egészséges fejlődésére, a szív-, érrendszer és az immunrendszer megerősödésére! Az úszás, a kerékpározás és a futás olyan alapvető sportágak, melyek biztosítják mindezt.
Az edzések és versenyek nemcsak hasznos társasági élményt nyújtanak, de megtanítanak a sikert befogadni, a kudarcot feldolgozni.

FELNŐTTEK:

A testmozgás kedvező hatásait nem csak gyermekkorban kell és érdemes megtapasztalni. Mondhatjuk, hogy szinte soha nem késő áttérni az egészségtudatos életmódra. Éppen ezért fontos hangsúlyozni, hogy a triatlonnak nincs felső korhatára; egyesületünk a gyermekek mellett a szenior korosztály számára is segítséget kínál a sport (újra) felfedezéséhez.
Hogy miért ajánljuk a felnőttek részére is?!
A triatlon egyik legnagyobb előnye, hogy változatosabb, komplexebb terhelést nyújt testünk számára, mint egy-egy önálló sportág. Emellett nagyon változatos, hiszen úszás, kerékpározás és futás terén is próbáljuk kihozni magunkból a maximumot. Hihetetlen módon fejleszti az állóképességet, emellett pozitív hatása van az izomfejlődésre, a légzésre, a mozgáskoordinációra valamint a vérkeringésre is. Nagyon átfogó sport, összességében mozgatja meg testünket.
Rengeteg előnnyel rendelkeznek ezek a sportágak egyenként is, például a biciklizés során erősödnek a lábak, szívünk izmai és légzőrendszerünk fejlődik, az úszás segít megelőzni a csontritkulást és az ízületi gyulladásokat, a futás pedig erősíti az izmokat és az immunrendszert, lassítja az öregedési folyamatokat és segít esztétikus testalkatot kialakítani.
Gyere, és próbáld ki Te is! 🙂
A csatlakozás feltételeiről érdeklődj tagjainknál!