Delfin Úszósuli

DELFIN ÚSZÓSULI

Helyszín: Szeged, Napfényfürdő Aquapolis, SZUE

Időpontok/Csoportok:

 • Hétfőtől Csütörtökig 16:00-17:00 , 17:00-18:00 , 18:00-19:00
 • Hétfő és Szerda 17:00-18:00 mélyvíz

A kezdő csoportok 4-6 , míg a haladók 6-8 fősek. Egyéni vagy páros órára IS van lehetőség.

Havi tagdíj fizetési lehetőség van, de a  foglalkozás előtt 48 órával lemondott óra díja nem kerül felszámolásra. Az adott hónap összes lehetséges alkalma teszi ki a havi tagdíj összegét. Egy gyermek 3000.- forint/alkalom, az Egyéni óra 4500-. míg páros óra 8000-. forint/alkalom. A belépő díja külön 900.- forint/alkalom.

 • Hogy miért jó úszni❓

📍 fejleszti a légzőrendszert📍fejleszti az izmokat, testtartást📍kitartást, rendszerességet, fegyelmet javítja📍elégeti a felesleges energiát📍önfegyelmet és akaraterőt fejleszt📍oldja a beilleszkedési problémát🔜 és persze mert örömet is okoz!

 • A gyerekeket nem csak úszni tanítjuk meg, hanem az uszodában rejlő veszélyek megelőzésére is!

📌csúszásveszély közlekedéskor📌mások testi épségére figyelés📌ugrálás biztonságos és körültekintő végrehajtására📌mélyvízbe való biztonságra📌önállóságra öltözéskor

 • Mit hozzatok magatokkal?🙄
 1. fürdőruha
 2. papucs
 3. úszószemüveg
 4. szilikonos úszósapka
 5. törölköző

Gyerekeim 90% vízbiztos, ami nem összekeverendő azzal a kifejezéssel, hogy úszni tudó gyermekHogy mi a két kifejezés közti különbség!? Rengeteg dolog.📍 Úszni tudó gyermek az, aki vízmélységtől függetlenül folyamatosan leúszik egy bizonyos távot. Legyen az egy hossz a medencében vagy akár 400-500 méter. Kisebb technikai, szépséghiba belefér📍 Jó úszó az a gyermek, aki a három úszásnemben (gyors-hát-mell) szabályosan, szép technikával folyamatos úszásra képes, edzés szerű feladatokkal.📍 Vízbiztos egy gyermek, ha vízmélységétől független, fent tudja tartani magát a víz felszínén illetve nem pánikol hogy nem ér le a lába. A bátor, és a vízbiztos szintén nem összekeverendő! A medencébe egyedül ugrik be, és jön ki (nem kell szabályos úszásra gondolni). Aki bátor, de nem vízbiztos, az beugrik a vízbe, de egyedül segítség nélkül megtörténhet a baj.⚠️ Sok szülő felelőtlenül egyedül hagyja gyermekét, mondván tud úszni, jártak már tanfolyamra. Ha 4-5 percenként odatekint, megnézi minden rendben van-e, régen rossz! Egy másodperc erejéig se szabad elveszteni a tekintetét, a pánik gyorsan kialakul, és megtörténhet a baj.🙋🏻‍♂️ Hogy Én, hogy oldom meg 9 gyermek “felügyelését”? Nagyon nagy odafigyeléssel, folyamatos pásztázással, számolással, rutinnal és persze bizalommal/tudásukkal együtt. Egy ilyen csoportba maximum 2 gyermek lehet olyan, akit kísérni kell vagy mellette úszni, tapasztalat hiánya miatt. Lehet hogy kicsit bátortalan, de idővel megszokja a körülményeket.💯 Fegyelem, bizalom, határozottság. Ezek nélkül még megfelelő úszástudással sem viszek gyermeket mélyvízbe.“A félelem egészséges, a pánik halálos”((a fent leírtak az Én tapasztalataim és meglátásaim alapján születtek meg, más oktató/oktatók másképp láthatják és fogalmazhatják meg a témát))

 • Egy röpke gondolat a Szülőknek 

Az oktatás, úszástanítás nem játék, nem szórakozás, nem holmi szabadidős tevékenység számomra. Egy olyan dolgot tanítunk meg a gyermekeknek (de felnőtteknek is), amit később kamatoztat, igaz a matematikát vagy az olvasást is…. de ez valamiért más! 🔜Valamilyen szinten komolyabb, hiszen ha valaki nem ügyes a számok világában, nem történik baj, nem lesz matematikus a gyermekünk. Viszont, ha nem tud úszni, az életébe kerülhet❗️Az egyetlen olyan sport, aminek a tudáshiánya igen nagy problémát okozhat. Az oktató nem csupán megtanítja úszni a gyermeket, hanem egy olyan alapot ad az életének, ami nagyon sokmindenben segítheti: egészséges életmódban, kitartásban az élet több területén, fegyelmezettségben, szocializálódásban és még sorolhatnánk. ♾Ahogy Dr. Szabó Tünde fogalmazott, “Minden gyermek tanuljon meg úszni, hiszen talán az egyetlen egy sportág, melynek nem tudása életveszélyt is okozhat…” 🔁Minél hamarabb tanuljanak meg úszni a gyermekek, 5-6 éves kortól már a mozgáskoordinációja olyan egy gyermeknek, hogy mindent meg tud jegyezni.Kedves Szülők, ne 8-9-10 évesen vigyék el gyermeküket először úszótanfolyamra…

Üdvözlettel:. Gábe Tamás 06307795192