Rövidtávú Duatlon OB ’22

IX. Ajkai Duatlon – UP ranglista, Amatőr kupa, Rövidtávú OB avagy a szakadó eső és 15 fok.

Ez jellemezte a vasárnapi versenyt, ahol Juhászné B. Szűcs Mária a délután megrendezett sprint távon a Senior 1 női kategóriában a 4. helyen érkezett célba. A nagyon erős szél és eső kombinációja mellett a 14-15 fokos levegő sem kímélte a versenyzőket. Marcsi az egész táv során a komfortzónáján kívül volt, de nagyot küzdött az elemek adta nehézségekkel, így ismét jó ranglista pontokat zsebelhetett be.

Gábe Tamás a szombati terepduatlon után vasárnap is rajtvonal mögé állt, ráadásul mindkét távon, körülbelül egy óra pihenővel. Délben a rövidtávon indult, ahol még csak az eső utáni nedves aszfalt várt a versenyzőkre. 10 km futása után egy nagyon egyenletes 40 km-s kerékpározást követően bebiztosította a Felnőtt 3 kategória bronz érmet érő 3. helyét, s a végén az 5 km-s futás már nem befolyásolta a helyezését. Ezzel a teljesítményével lehetősége nyílt arra, hogy „ha” legalább negyedik helyen végez a sprint futamon, akkor megnyerhesse az országos duatlon kupát 2022-ben. A kis pihenője közben eleredt az eső, s az így is nedves, átfagyott felszerelésében újra a rajtvonal mögé állt. Az első 5 km-s futása tempója gyengébb volt mint a 10 km-é, de egy ismét egyenletes 20 km kerékpározás, majd 2.5 km futás után sikerült a 4. helyen célbaérkeznie. Ezzel a kemény teljesítménnyel igazán büszke lehet magára, hiszen Ő volt az egyenlet versenyző aki duplázott az adott napon, illetve triplázott a hétvége folyamán.

Mindkét versenyzőt Báló Bence versenyzőnk segítette, s kísérte, egész nap az esőben kitartott és szurkolt a csapattársainak. Ezúton is Köszönjük Bence!